Lunds Universitet er det nye fyrtårn for 3D metalprint i Sydsverige og Danmark

Med to nye avancerede 3D-metalprintere fra PLM Group vil Lunds Universitet udgøre spydspidsen i udbredelsen af Additive Manufacturing blandt virksomhederne i Sydsverige og Danmark.

Virksomheder i den sydsvenske region og Danmark får en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med Additive Manufacturing ved hjælp af 3D metalprint. Lunds Universitet har erhvervet to meget avancerede 3D Systems metalprintere fra PLM Group til sit Demo Lab for Additive Manufacturing.

Virksomhederne i regionen får mulighed for at arbejde hands-on med printerne, trække på laboratoriets ekspertkompetencer og dermed få indblik i de fordele, anvendelsen af Additive Manufacturing kan tilføre deres virksomheder.

csm_olafdiegelsmall_90f7998efb”Vi tilbyder virksomhederne en eksperimentel legeplads, hvor de kan teste deres opgaver af og se, om det giver mening for dem at kaste sig ud i at anvende Additive Manufacturing,” forklarer professor i produktudvikling Olaf Diegel, der leder Lund Universitets Demo Lab:
“Hundredvis af virksomheder i regionen er meget interesserede i Additive Manufacturing, men de er ikke helt sikre på, hvordan de anvender teknologien og hvordan den passer ind i deres virksomheds kontekst. Dertil kommer, at industrimaskinerne er ret dyre, og virksomhederne tøver med at investere i ny avanceret teknologi, hvor de ikke vurderer, at de besidder kompetencerne til fuldt ud at høste fordelene ved at anvende den. Min vision er, at vores Demo Lab kan bidrage aktivt til udbredelsen af Additive Manufacturing blandt virksomhederne i regionen.”

Universitetets Demo Lab vil især fokusere sine bestræbelser på at undervise i omkostningseffektivt design af produkter, som skal fremstilles med Additive Manufacturing suppleret med værktøjsfremstilling med 3D metalprint, hvor hovedfokus vil være værktøjer inden for områder som plastsprøjtestøbning, tyndpladebearbejdning og ekstrudering.

”Vi vil også selv fremstille mange rigtig cool emner dele for at kunne demonstrere fordelene ved Additive Manufacturing sammenlignet med brugen af konventionel bearbejdningsteknologi,” siger Olaf Diegel.

Lund Universitetet valgte printere fra PLM Group / 3D Systems på grund af deres avancerede industrielle egenskaber kombineret med, at tilbuddet omfattede to maskiner i stedet for kun én. Olaf Diegel siger:

”Vi blev tilbudt en kombination af en stor ProX 300 og en lille ProX 100 printer. Da vi vil gennemføre en masse forskning i anvendelsen af forskellige materialer, er det en stor fordel at have en lille maskine med et lavere forbrug af de ganske dyre materialer kombineret med en stor maskine til at printe større emner. Det betyder, at vi kan udføre vores forskningsopgaver på én maskine, samtidig med at vi printer produktionsklare emner på den anden.”

Olaf Diegel forventer, at de nye printere vil være i fuld drift i Demo Lab på Lunds Universitet i begyndelsen af november.

Kontakt:


Gøran Jenssen
Business Unit Manager of 3D Printing, PLM Group
goran.jenssen@plmgroup.eu