Nordisk gennembrud for 3D metal-printning

3D MetPrint har som den første skandinaviske virksomhed investeret i en 3D-metal printer fra PLM Group og 3D Systems. Den nyoprettede svenske rådgivnings- og servicevirksomhed inden for Additive Manufacturing har som mål at forbedre nordiske virksomheders mulighed for at udnytte den banebrydende teknologi.

Den svenske iværksættervirksomhed 3D MetPrint i Älmhult har investeret i en avanceret 3D Systems ProX 300 3D metal-printer fra PLM Group. Ideen bag 3D MetPrint er at understøtte  skandinaviske og baltiske virksomheder, der er på udkig efter en nem måde at komme i gang med at anvende 3D-printede metaldele i både produkter og produktion.Real_part

Ved hjælp af 3D Metprints nye metalprinter og ekspertise kan nordiske virksomheder lynhurtigt udvikle og fremstille bedre og mere innovative produkter designet med meget komplekse 3D-geometrier og strukturer. Disse produkter har tidligere ofte været enten umulige eller meget besværlige og dyre at producere ved hjælp af traditionelt produktionsudstyr.

3D MetPrint har udviklet sin forretningsplan i tæt samarbejde med PLM Group, og den giver kunderne adgang til både PLM Groups og 3D Systems’ ekspertise i Additive Manufacturing samt 3D MetPrints lange erfaring med den praktiske fabrikation. Virksomheden tilbyder både produktion af 3D emner og samlinger som en tjenesteydelse, og fungerer desuden som virksomhedsrådgivning inden for Additive Manufacturing.

Isbryder for 3D metal print

www.kbstudio.se_4 (2)Business Development Manager for Additive Manufacturing hos PLM Group, Tawfiq Shams forklarer:

”Anvendelsen af 3D metal print er allerede meget udbredt i store industrilande som USA og Tyskland, men accept af teknologien har haltet bagefter i Norden. Nu ser vi en hastigt voksende interesse for teknologien fra nordiske virksomheder,” påpeger han og tilføjer:

“Sammen med 3D MetPrint gør vi det muligt for virksomheder at teste og anvende fordelene ved Additive Manufacturing til deres processer. Vi kan også assistere dem med udarbejdelsen af business cases for beslutningsprocessen, når de planlægger at investere i Additive Manufacturing.”

3D metal print skaber nye mulighederCEO_Erling_Svensson

CEO Erling Svensson, 3D MetPrint siger: ”Additive Manufacturing udgør et paradigmeskift i produktionen af metalemner. Teknologien gør det muligt at fremstille nye typer af produkter med innovative former og funktioner samt erstatte mange af de opgaver inden for fremstilling, der i dag udføres ved hjælp af konventionelle maskiner.”
Han tilføjer, at elforbruget for 3D-printning i metal kan spare op til 90 procent af energiomkostningerne sammenlignet med de konventionelle fremstillingsprocesser, hvilket gør processen meget mere miljøvenlig:

”Alt i alt kan virksomheder, der forstår at udnytte Additive Manufacturing opnå en betydelig konkurrencefordel i forhold til konkurrenter, der udelukkende anvender traditionelle fremstillingsprocesser,” siger han.

3D metal printing kan gavne alle typer af virksomheder

Med den nye maskine printer 3D MetPrint emner og samlinger, baseret på STL filer, som kunderne let kan generere ud fra deres 3D-CAD-modeller. Det er muligt at fremstille emner, der måler op til 250 x 250 x 300 mm. Indledningsvis vil virksomheden fremstille produkter i maraging stål, rustfrit stål og aluminium.
Erling Svensson forventer, at værktøjer til tyndpladebearbejdning og sprøjtestøbeforme til plast vil være blandt de første produkter 3D MetPrint kommer til at fremstille. Samtidig understreger han, at virksomheden er helt åben for samarbejde med alle former for virksomheder, der har brug for 3D-printede dele og samlinger i metal.

www.3Dmetprint.com

 

Vil du vide mere om mulighederne for metalprint? Kontakt os her