Nyt samarbejde med Idrættens Innovationslab om 3D printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D printede løsninger, som anvendes af spejlsportslandsholdet.

Der er mange gode grunde til, at 3D print er interessant for både sejlsporten og en lang række andre sportsgrene. Teknologien kan nemlig give mulighed for at skræddersy udstyret til den enkelte sportsudøver, forkorte produktionstiden og reducere prisen for tilpasset udstyr. Samtidig giver 3D print mulighed for let at teste nye ideer og løsninger til sporten.

Dansk Sejlunion, PLM Group og Idrættens Innovationslab har derfor indgået et samarbejde om at afdække nye muligheder for at anvende 3D print indenfor sejlsport.

Idrættens Innovationslab og PLM Group inviterede i første omgang til ‘innovationscafe’ omkring 3D print, hvor interesserede sportsudøvere og idrætsforbund kunne blive klogere på, hvad 3D print kan anvendes til i deres sport. Til innovationscafeen blev der arrangeret en idekonkurrence, hvor deltagerne dystede om at vinde et 3D print af deres idé. Dansk Sejlunion vandt konkurrencen, og samarbejdet har resulteret i en bomclips, som beskytter kuglelejeblokken for ikke bliver skadet. Og flere produkter er på vej.