PLM Group sætter 3D-print øverst på dagsordenen


PLM Group har indgået en aftale om forhandling af 3D-printere fra 3D Systems, der er verdens førende leverandør af løsninger inden for 3D-print. Printerne vil blive forhandlet i Danmark af PLM Groups nye datterselskab, 3D Printing ApS.

PLM Group introducerer i begyndelsen af 2015 hele porteføljen af 3D-printløsninger fra det amerikanske firma 3D Systems på det danske marked. PLM Group har etableret datterselskabet 3D Printing, som skal stå for rådgivning, salg og support af produkterne.
3D Systems er en pionér inden for 3D print med over 30 år på bagen og har opfundet en række af de mest avancerede og udbredte 3D print-teknologier. I dag er 3D Systems verdens førende leverandør af løsninger inden for 3D print og tilbyder en særdeles omfattende palette af 3D-printere, materialer, 3D-scannere og software.
Stigende fokus på 3D-print
”Vi mærker en kraftigt voksende interesse fra danske og nordiske virksomheder for at udnytte 3D printløsninger som værktøj til at bringe nye produkter hurtigere på markedet. Printerne fra 3D Systems giver virksomhederne adgang til lynhurtigt at skabe både færdige fysiske emner og prototyper, som giver en fuldstændig naturtro 3D-oplevelse af form, følelse og funktion af emnerne. Desuden kan brugervenligheden af både maskiner og software være med til at styrke fokus på kreativitet frem for teknik,” forklarer administrerende direktør Jan Lundström, PLM Group og tilføjer:
“Vi ser 3D print som en naturlig udvikling af vores udgangspunkt og historie inden for 3D-løsninger. Dette forår vurderede vi, at produkterne nu er blevet tilstrækkeligt modne, og priserne har nået et acceptabelt leje. Derfor er tiden nu kommet til, at vi sætter 3D print øverst på vores dagsorden.”
Personlige og professionelle 3D-printere

Printerne fra 3D Systems spænder fra personlige skrivebords-maskiner til særdeles avancerede produktionsløsninger. På softwaresiden har 3D Systems løsninger indenfor eksempelvis 3D print- og -scanning, friforms-modellering og inspektion. Via den cloud computing-baserede tjeneste On Demand Parts kan virksomheder desuden få fremstillet specielle emner.

Med printerne er det muligt at fremstille særdeles detaljerede og livagtige 3D-emner i blandt andet plastic, metaller, keramik og spiselige materialer. Emnerne kan anvendes af blandt andre ingeniører, fremstillingsvirksomheder, arkitekter, industrielle designere, læger/medicinalindustri og snart sagt alle andre kreative sjæle.
3D-print af færdige emner
Printerne fra 3D Systems bruges i dag af en lang række af verdens største virksomheder inden for bil- og flyindustrien, der i hastigt voksende omfang producerer færdige emner med 3D print. Medicinske anvendelser som personaliseret kirurgi og udvikling af nye apparater er et område, hvor 3D print de senere år har vundet indpas. Det samme gælder inden for byggeri og arkitektur samt et bredt udvalg af forbruger-, elektronik- og modeprodukter.

SOLIDWORKS har også nye tiltag til udviklingen inden for 3D print. Med SOLIDWORKS 2015 3D Printer Support kan du nemt og enkelt integrere 3D print med SOLIDWORKS. Der er intet behov for tredjepartssoftware, bare tryk Print og vælg dine specifikationer. 


Hvis du vil vide mere om mulighederne med 3D printere i din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte product Sales Manager Henrik Larsen: 
Tlf 22 10 80 84 
E-mail: henrik.larsen@plmgroup.eu