3DMetPrint / PlastSystem AB

Specialdesign til krævende kunder

PlastSystem AB specialdesigner sprøjtestøbninger ved brug af SOLIDWORKS og har mange krævende kunder fra medicinal-, møbel- og lysindustrien, som alle 3 forventer korte behandlingstider. Udover dette så er produktkørsel også ret lille. I dette tilfælde havde de en kunde, 3DMetPrint, der vil have produkter laver af plastik og plastik med glasfiber.

“3DMetPrint er et servicecenter for nordiske lande, som styrer en af få meget advanceret metal printere. Vi investerede i denne teknonologi, da det er ny mulighed for at fremstille metaldele, som ikke har været mulig før nu.”

PlastSystem konceptualiserede og designede sprøjtestøbningen i SOLIDWORKS. Dette blev gjort hos dem selv, så de havde fuld kontrol over hele processen, således kunne forandringer og ændringer nemt og hurtigt ordnes. Designfilen blev dernæst sendt til 3D MetPrint for så at blive færdigprintet.

Materialet der blev brugt til at printe sprøjtestøbning var Maraging Stål 1.2709. Hårdheden af materialet efter det blev printet var omkrign 37 Rockwell (HRC) og det kunne let hærdes op til 55-57 Rockwell (HRC). Den total produktionstid var for denne sprøjtestøbning omkring 48 timer.

3DMetPrint bruger ProX 300 3D printeren til at levere sprøjtestøbninger til PlastSystem AB med en bemærkelsesværdig glat overflade samt præcist opmålt – Indenfor 48 timer

Efter en mindre efterbehandling af sprøjtestøbeformen, blev den leveret til PlastSystem, mindre end en uge efter den blev bestilt.

I dag bruger PlastSystem sprøjtestøbningsformen til at producere støbte produkter i plastik og plastik med glasfiber.

Betydeligt kortere leveringstider og små produktkørsler er nu mulige takket være PLM Group, 3DSystems og SOLIDWORKS

Og dette er hvordan PLM Group og SOLIDWORKS hjalp 3DMetPrint og PlastSystem ved tilføre effektivtet til produktionen af sprøjtestøbninger.