Digital Mechanics AB

3D-Print blev brugt i start-up

Servicebureauet Digital Mechanics udvikler kabinetter samt andre komponenter for iværksættervirksomheden Ochno ved hjælp af SOLIDWORKS. CAD-softwaren anvendes til at forberede emnerne til print med en 3D-printer. Digital Mechanics printer lynhurtigt både prototyper og produkter i små serier i særdeles høj kvalitet med en HP MultiJet Fusion 4200 printer.

Den svenske iværksættervirksomhed Ochno udvikler IT-løsninger til belysning og klimastyring i smart erhvervsbyggeri. Ochno har som startup behov for at holde styr på sine omkostninger samtidig med, at de markedsfører sine IT-løsninger til erhvervsbyggeri. Virksomheden har ingen erfaringer med CAD-design til 3D print og råder ikke selv over udstyr til fremstilling af prototyper og produkter i små serier. Derfor har Ochno indgået et samarbejde med servicebureauet Digital Mechanics, som assisterer med både udvikling og produktion.

Stort arsenal af 3D-printere – Men stadig fokus på klimaet

Servicebureauet Digital Mechanics i den svenske by Västerås er et af Nordens største inden for sit område. Virksomheden råder internt over ni 3D-printere, der dækker alle de tre førende teknologier indenfor Additive Manufacturing. Det gælder MJF-printere fra HP såvel som printere der anvender Polyjet- og FDM-teknologi.

Virksomhedens vigtigste konkurrenceparameter er en fast prisliste, der dækker al intern 3D-printing. Desuden lægger Digital Mechanics stor vægt på kvalitet og styring af miljøpåvirkninger, og virksomheden råder over eksperter, som kan rådgive kunderne omkring tilpasning af deres virksomheder til serieproduktion.

”Grunden til, at vi investerede i HP MJF-printeren er at, den gør det muligt for os at levere store mængder af emner i æstetisk høj kvalitet til vores kunder,” forklarer administrerende direktør, Fredrik Finnberg.

”Den største fordel, for os ved at anvende HP’s teknologi er, at vi lynhurtigt vi kan fremstille emnerne. Vores HP 3D-printer har større kapacitet end alle vores andre maskiner tilsammen,” siger Anders Sjöberg, der ejer Digital Mechanics.

Et værdifuld samarbejde om 3D-Print

For nylig har Digital Mechanics indgået et tæt samarbejde med den nystartede svenske virksomhed Ochno, som udstyrer den næste generation af erhvervsbyggeri. De gælder eksempelvis løsninger inden for klimastyring og LED-belysning. En af Ochnos nøglekomponenter i infrastrukturløsningerne til smarte bygninger er en strømforsyning, som er både udviklet og 3D-printet af Digital Mechanics.

Ochno bad servicebureauet om at stå for det mekaniske design af sine produkter. Udviklingsarbejdet er foregået i SOLIDWORKS og efterfølgende har Digital Mechanics 3D-printet prototyper og har etableret en produktionsproces for de af Ochnos produkter, som fremstilles i små serier.

”Grunden til at vi valgte at satse på 3D-print og Digital Mechanics er deres fokus på udviklings- og produktionshastighed, og at prototyperne har produktionskvalitet. Det tager mindre end en uge at nå fra idé til den færdige prototype.  Når vi viser prototyper frem for kunderne, er kvaliteten så høj, at de tror, at det er de færdige produkter. Som en nystartet udviklingsvirksomhed har vi behov for at holde styr på vores omkostninger og det udgør en hjørnesten i vores samarbejde med Digital Mechanics. Vi ser dem som en nøglepartner i vores rejse mod fremtiden,” siger Ochnos administrerende direktør Olof Ermis.

Fredrik Finnberg tilføjer:

”Responsen fra markedet har været overvældende positiv. Vi tror, at HP’s teknologi har betydet et gennembrud på markedet for 3D-print. Vi vurderer samtidig, at teknologien vil have stor indflydelse på markedet de næste mange år.”

Hvis du vil høre om 3D-print kunne være noget for din virksomhed, så kontakt en af vores 3D-print sælgere